Как да започнете да дресирате кученцето си

Как да започнете да дресирате кученцето си?

Кученцата непрекъснато се учат, независимо дали е от тяхната среда, от общуване с хора или други животни, или от директно обучение. Това създава критична основа, която ще постави основата за тяхната зряла възраст. Как да започнете да дресирате кученцето си? Осигуряването на подходяща социализация и основно обучение на кученцата им позволява да израснат в уверени възрастни кучета.

Следвайте това стъпка по стъпка ръководство за дресиране на кученца, за да настроите вас и вашето кученце за успех!

Как да започнете да дресирате кученцето си ?

Обучението на кученце започва веднага след като го донесете вкъщи, което обикновено е на възраст около 8 седмици. На тази млада възраст те могат да научат основни знаци за обучение на кученца като сядане, оставане и идване.

Съвети за дресиране на вашето кученце

Ето няколко основни съвета за обучение на кученца, с които да започнете

Използвайте положително стимулиране

Има много различни методи за дресиране на вашето кученце, за които може да сте чували или дори да сте виждали лично с треньор на кучета. Въпреки това, има само един приемлив и научно подкрепен метод на обучение и това е използването на положително подсилване.

Положителното стимулиране е процесът на даване на награда за насърчаване на поведение, което искате. Използването на наказание – включително сурови корекции; коригиращи устройства като шок, дросел и зъбци; и техники за боравене, базирани на господство – трябва да се избягват, защото те могат да доведат до дългосрочни последици, които водят до различни форми на страх и безпокойство за вашето куче като възрастно куче.

За да приложите това, първо разберете кои награди са най-подходящи за вашето кученце. Някои кученца може да намерят нещо толкова просто като ежедневната им играчка за достатъчно вълнуващо, за да тренират, докато други може да се нуждаят от нещо по-вкусно, като специално лакомство за обучение.

Има кученца, които изобщо не са мотивирани от храната! За тези кученца се опитайте да намерите играчка, която им харесва, която могат да получат, когато вършат добра работа. Похвалата също е начин за положително укрепване на кученцето. Галете или показвате вълнение и казвате „добра работа!“ може да е всичко, от което се нуждаете за основно обучение на кученца.

Нека тренировъчните сесии са кратки

Когато дресирате, поддържайте сесиите кратки, около 5 минути всяка, и се опитайте да продължите средно общо 15 минути на ден. Кученцата имат кратък период на внимание, така че завършете сесията си с положителна нотка, за да са развълнувани за следващата сесия!

Използвайте последователност, когато дресирате кученцето си

Важно е да бъдете последователни в подхода си към сигналите и обучението. Използвайте една и съща дума и/или сигнал с ръка, когато преподавате на вашето кученце основни знаци като седнете, останете и елате. Също така е важно да засилвате желаното поведение последователно, дори когато не е удобно. Така че, ако вашето кученце е на вратата и трябва да излезе навън, за да отиде до тоалетната, спрете това, което правите, пуснете го навън и го наградете, че е отишло до тоалетната навън.

Практикувайте дресировката в различни среди

Отвеждането на кученце в нова среда като парк или плаж и искането на реплика е значително по-различно от обучението във вашата къща. Това се дължи на разнообразието от нови гледки и миризми, които ще срещнат извън дома. Направете опити да практикувате в различни условия, за да настроите кучето си да бъде уверено, независимо от ситуацията му. Моля, имайте предвид, че кученцата не трябва да ходят в райони, където има много кучета, докато не приключат своята серия за ваксинация!

Бъди търпелив при дресирането

Кученцата растат и се учат, точно като малките деца. Те ще направят грешки и може да не винаги разбират какво питате. Всички кученца се учат с различна скорост, така че се придържайте към това и не се разочаровайте. Поддържането на последователна рутина с хранене, почивки на гърне, дрямки и време за игра ще накара вашето кученце да се чувства сигурно – и сигурното кученце е готово и може да се учи!